
Ashnan Teff Tohumu 200 g (Glutensiz)
Ashnan Teff Tohumu 200 g (Glutensiz)
Teff, Etiyopya ve Eritre'ye özgü bir tür tahıldır. Bir haşhaş tohumu kadar küçük olan teff, genellikle geleneksel Etiyopya düz ekmeği olan injera yapmak için kullanılır. Teff, demir ve kalsiyum dahil olmak üzere protein, lif ve birkaç önemli besin maddesi açısından zengindir. Ayrıca glutensiz olduğu için çölyak hastalığı veya gluten intoleransı olan insanlar için buğday ve diğer tahıllara alternatif olarak popülerdir. Teff, pirinç veya kinoa gibi diğer tahıllar gibi benzer şekilde pişirilir ve pürelerden salatalara, pişmiş yiyeceklerden fırın ürünlerine kadar çeşitli yemeklerde kullanılabilir.
Malzemeler:
2 su bardağı su veya tavuk suyu
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
Yapılışı:
Ashnan Teff tohumunu bir süzgeçte iyice yıkayın.
Tereyağı veya zeytinyağı ile bir tencereyi ısıtın.
Yıkadığınız teff tohumunu tencereye ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika boyunca kavurun.
Tuz ve suyu (veya tavuk suyunu) tencereye ekleyin.
Karışımı kaynatın ve ardından kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin.
Pilav piştikten sonra, tencereyi ateşten alın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Pilavı karıştırın ve servis yapın.
Teff tohumu, diğer tahıllara göre daha fazla lif ve protein içerir. Ayrıca, teff tohumu glisemik indeksi düşük olduğundan, kan şekerinizi kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir. Bu tarif, sağlıklı bir yemek seçeneği arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Afiyet olsun!