Ashnan Karabuğday (Greçka) Kavrulmuş 500g Glutensiz
Ashnan Karabuğday (Greçka) Kavrulmuş 500 gr
MENŞEİ
TÜRKİYE
Karabuğday Salatası Tarifi:
Malzemeler:
• 1 su bardağı karabuğday
• 2 su bardağı su
• 1 adet kırmızı biber
• 1 adet yeşil biber
• 1 adet salatalık
• 10-12 adet cherry domates
• 1/2 demet taze soğan
• 1/2 demet maydanoz
• 1/2 demet dereotu
• 1/2 limonun suyu
• 1/4 su bardağı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber
Yapılışı:
1. Karabuğdayı iyice yıkayın ve süzün.
2. Bir tencerede suyu kaynatın ve karabuğdayı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve karabuğday suyunu çekene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kısık ateşte pişirin.
3. Karabuğday piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve karabuğdayı soğumaya bırakın.
4. Kırmızı ve yeşil biberleri, salatalığı ve cherry domatesleri doğrayın.
5. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
6. Soğuyan karabuğdayın üzerine doğranmış sebzeleri ve yeşillikleri ekleyin.
7. Bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.
8. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve iyice karıştırın.
9. Salatayı buzdolabında bir süre dinlendirin ve soğuk servis yapın.
Afiyet olsun! Bu sağlıklı ve lezzetli karabuğday salatasını ana yemeklerin yanında ya da hafif bir öğün olarak tüketebilirsiniz.