
Ashnan Adaçayı 50g
Ashnan Adaçayı 50g
Kendine has aroması ve kokusuyla yemeklere de ayrı bir lezzet katar. Hemen her türlü et yemeğinin sosunu zenginleştirir. Her çeşit çorbada, omlette, patates yemeğinde kullanılabilir. Adaçayı ile harika soslar hazırlamak, salatalara müthiş lezzet katmak mümkündür.
Çayın hazırlanması için 2 kaşık adaçayının üzerine kaynamış su dökmeniz ve 5- 10 dakika kadar beklemeniz yeterlidir. Tatlandırmak için şeker, bal ya da limon ekleyebilirsiniz. Daha yüksek miktarda kullanıldığında adaçayının tadı acı olabilmektedir.
Ürün Uyarıları
Adaçayının içinde yer alan ve uçucu bir tür yağ olan "thujone”, aşırı kullanımlarda halüsinatif, bağımlılık yapıcı ve toksik etki gösterebilir. Uzun süreli kullanımı ve hamile kadınların tüketmesi tavsiye edilmemektedir.